Кламер БГ - Новини: Френски туристи са под карантина на поляна край Сопот

Френски туристи са под карантина на поляна край Сопот

България

|
Четв, 19 Март 2020г. 15:20ч.
Френски туристи са под карантина на поляна край Сопот

Френско семейство е поставено под карантина в местността "Манастирска поляна" край Сопот. Това става ясно от пост във фейсбук на кмета на града Деян Дойнов. Той твърди, че е разбрал за семейството миналата седмица. Те са пристигнали у нас от Гърция, пише Dir.bg. С тях има две малки деца и още една жена, пристигнала от Румъния.

"Първо, искам да успокоя жителите на Сопот и да им кажа, че всички членове на семейството сме ги поставили под карантина и медицинско наблюдение. Второ, нека не забравяме, че сме хора и възможността заедно да се справяме с кризите, ни прави по-силни. В това семейство има малки деца, които имат нужда от храна и грижи. Когато видях положението, в което се намират, им занесох хранителни продукти от първа необходимост. Да помогна в нужда е най-малкото, което мога да направя", пише Дойнов.

От пуснатите от него снимки се вижда, че очевидно става дума за хора, които пътуват много. Около двата им микробуса има и походни маси. Кметът им е занесъл храна, оборудван с маска и ръкавици. От поста на Дойнов не става ясно докога чужденците ще трябва да останат под карантина.

"Извънредното положение не е ваканция, а опасност. Бъдете отговорни и бъдете здрави!", завършва поста си кметът.

mediapool.bg