Кламер БГ - Новини: Фондация "Медийна демокрация" представя анализ на отношенията между медиите и политиката у нас

Фондация "Медийна демокрация" представя анализ на отношенията между медиите и политиката у нас

България

|
Вт, 30 Ноем 2021г. 09:42ч.
Фондация "Медийна демокрация" представя анализ на отношенията между медиите и политиката у нас

Доц. Орлин Спасов

Фондация "Медийна демокрация" представя днес от 11 ч. анализ на отношенията между медиите и политиката във връзка с протестите през 2020 г. и парламентарните и президентските избори през 2021 г., съобщиха организаторите.

"Решихме, че историческият момент е подходящ да поканим различни като позиция утвърдени експерти, с които заедно да представим свои тези за отношенията между медиите и политика в продължение на три избора за парламент и един за президент в отговор на множество незададени и няколко зададени въпроса: Какво се промени във връзката медии-власт от лятото на миналата година досега? Как поредицата от избори повлия върху медийното поведение? Успяха ли медиите да бъдат ефективни при формиране на изборните нагласи? Сблъскаха ли се интерпретациите на политиката в традиционните медии и в социалните мрежи? Налице ли е начало на цялостно подобряване на медийната среда в България", казаха от "Медийна демокрация".

Своите тези ще представят: проф. Нели Огнянова, проф. Ивайло Дичев, доц. Огнян Минчев, доц. Георги Лозанов, доц. Орлин Спасов, Николета Даскалова, Мария Черешева и Юлия Роне.

Събитието може да се проследи в Zoom на адрес:

https://us02web.zoom.us/j/85798875946?pwd=WGZST2NaNFp1c0Zqbmc0Ynh2TDJhUT09 (Meeting ID: 857 9887 5946, Passcode: 836040).

mediapool.bg