Кламер БГ - Новини: Фермер прегази ром с джипа си, защото влязъл да го краде

Фермер прегази ром с джипа си, защото влязъл да го краде

България

|
Пон, 13 Май 2019г. 18:46ч.
Фермер прегази ром с джипа си, защото влязъл да го краде

Фермерът от кипърски произход Димитракис Спирилис е арестуван за убийство на крадец, който е влязъл в нивата му край пловдивското село Болярино. Кипърецът е арендатор на земи и собственик на кравеферма.

В полунощ на 11 май Димитакис Спирилис е забелязал двама братя и техен приятел от ромски произход на 500 метра от кравефермата и ги подгонил с колата си. С джипа си настигнал единия от братята (30-годишния П.Г.), който при удара паднал на земята и починал. Полицията разследва версията дали фермерът се е върнал назад, за да го прегази с колата си още няколко пъти.

Инцидентът е станал около полунощ на 11 май. Трима мъже от село Белозем навлезли в имота на кипъреца. Полицията смята, че те са опитали да откраднат животни или люцерна. Бизнесменът ги подгонил, като тримата побегнали в различни посоки. Той е настигнал само един от тях.

Леко пострадал е още един от хората, които са влезли в нивата на Спирилис. В село Болярино има засилено полицейско присъствие след инцидента, съобщава БНР. На 60-годишния фермер е повдигнато обвинение за умишлено убийство, съобщава Окръжната прокуратура в Пловдив.

Бизнесменът е в ареста за срок от 72 часа, а ако обвиненията срещу него се докажат, го грозят от 10 до 20 години затвор. Десетки жандармеристи пазят фермата на кипъреца, тъй като местни роми от Болярино заплашват, че ще я запалят.

Влезлите в имота роми са били осъждани за кражби многократно. Убитият е излязъл от затвора през 2017 година, а преди това има в досието си 14 присъди за кражби, а една от тях е била за кражба на коне и крави именно от кипърския бизнесмен. Това му донесло седем години затвор. Останалите двама роми също са рецидивисти – съответно с две и девет присъди.

mediapool.bg