Кламер БГ - Новини: Фенове на "Ботев" и "Локомотив" се обявиха срещу схемата на Гергов за Пловдивския панаир

Фенове на "Ботев" и "Локомотив" се обявиха срещу схемата на Гергов за Пловдивския панаир

България

|
Пет, 13 Ян 2023г. 18:13ч.
Фенове на "Ботев" и "Локомотив" се обявиха срещу схемата на Гергов за Пловдивския панаир

Сн. БГНЕС

Агитките на двата основни пловдивски футболни клуба - "Ботев" и "Локомотив", се обявиха срещу схемата за овладяването на Пловдивския панаир от бизнесмена, бивш местен лидер на БСП и почетен консул на Русия Георги Гергов.

Организациите на феновете, които са врагове на футболното поле, публикуваха във Фейсбук идентични като послание постове в петък. Поводът беше първата редовна сесия на общинския съвет в града за 2023 г.

На нея въпросът за панаира на беше обсъждан, но пък за сметка на това имаше няколко предложения за решение на друг проблемен казус - възможността за застрояване на 81 дка от парка при Гребната база. Теренът е частен и с промяна на общия устройствен план в края на миналата година в него беше позволено застрояване. Общинарите подкрепиха предложението на администрацията да се преговаря със собствениците от "Тея инвест" за придобиване на имота и отхвърлиха всички по-евтини алтернативи като обявяването му за озеленяване и след това отчуждаването му.

"Панаирът е на Пловдив! Всички пловдивчани наблюдаваме с притеснение какво се случва напоследък в града ни. Низ от безобразия на шайка самозабравили се политици, с буквално липсващи умения и компетенция за позициите, които са заели", пише в позицията на фен клуба на "Ботев". В нея се казва още, че панаирът е символ на Пловдив със 130-годишна история. Призовават се "всички институции в държавата да свършат своята работа, за да не се стига до такъв срамен момент". "Надяваме се, че са останали поне няколко човека с морал и достойнство, които да спрат машинациите за придобиване на панаира от едно частно лице, чието име дори не си заслужава да споменаваме", пише още в позицията.

"Категорично заявяваме, че ние, феновете на Ботев Пловдив, ще се борим за всеки един от символите на нашия град - панаира, парк "Отдих и култура", стадион "Христо Ботев" и много други, които биват поругавани от безмозъчните същества, управляващи от години града ни. И може да бъдете сигурни - когато ние поведем една битка, я водим до успешен край!", заявяват феновете на "Ботев".

От фен клуба на "Локомотив" също отправят призив за защита на панаира "от недопустимото посегателство от страна на партийни доктринери, ловки далавераджии и алчни държавни "любимци", които обсебват и завладяват посредством лукави заговори един от символите на нашия град".

mediapool.bg