Кламер БГ - Новини: ФБР разследва експлозия в автомобил на границата между САЩ и Канада

ФБР разследва експлозия в автомобил на границата между САЩ и Канада

Свят

|
Ср, 22 Ноем 2023г. 22:07ч.
ФБР разследва експлозия в автомобил на границата между САЩ и Канада

снимка: CNN

Федералните власти в Бъфало, щата Ню Йорк, разследват "експлозия на превозно средство" на граничния пункт Rainbow Bridge между САЩ и Канада и допълват, че "ситуацията е много динамична", предаде CNN. Инцидентът се е случил на моста, само ден преди Деня на благодарността в САЩ, един от най-натоварените дни за пътуване в годината.

Според говорител на кметството на Ниагарския водопад автомобил се е опитвал да влезе от американската страна на границата.

Двамата пътници в колата са мъртви

Двамата пътници в колата, която избухна в сряда на граничния пункт Rainbow Bridge, са мъртви, съобщи източник от правоохранителните органи пред CNN.

Инцидентът е станал малко преди обяд, когато автомобил, идващ от канадската страна на границата по моста, който свързва Канада с щата Ню Йорк, е преминал през първоначалния контролен пункт, където се проверяват паспорти и шофьорски книжки, след което е бил насочен към друга зона за вторично претърсване, според множество източници от правоохранителните органи.

Докато автомобилът се насочвал към зоната за вторично претърсване, настъпила експлозия - твърдят източниците. Властите не знаят каква е причината за експлозията.

ФБР, полицията на щата Ню Йорк и Митническата и гранична служба на САЩ са на мястото на инцидента и водят разследване. Федералните власти се опитват да получат видеозаписи от различни ъгли, тъй като показанията на свидетелите се различават, казват източниците.

Източниците твърдят, че няма сериозно пострадали, освен тези, които са били в колата.

По-рано Международната коалиция за транспортни технологии в Ниагара съобщи, че мостът е затворен от двете страни поради катастрофа.

Затворени са граничните пунктове между САЩ и Канада

Граничните пунктове между САЩ и Канада близо до Ниагарския водопад бяха затворени в сряда, тъй като разследващите реагираха на експлозия на превозно средство на моста Рейнбоу, съобщиха местните и държавните власти, на които се позовава АФП.

"Пътувам до Бъфало, за да се срещна с правоприлагащите органи и екипите за спешно реагиране и ще информирам жителите на Ню Йорк, когато стане налична повече информация", публикува губернаторката на Ню Йорк Кати Хоукъл в социалните медии.

Реакция

Властите на американския щат Ню Йорк "следят внимателно" инцидент на моста "Рейнбоу" при Ниагарския водопад, заяви в социалната мрежа "Екс" (известна в миналото като "Туитър") губернаторката на Ню Йорк Кати Хоукъл, цитирана от Ройтерс.

На място са изпратени представители на държавни служби, съобщи още тя.

Местният филиал на телевизия Ей Би Си съобщи, че на моста се е взривил автомобил.

Друга местна медия съобщи, че всички четири гранични пункта между САЩ и Канада в западната част на щата Ню Йорк са затворени.

mediapool.bg