Кламер БГ - Новини: Ураганът Дориан е убил най-малко седем души на Бахамите

Ураганът Дориан е убил най-малко седем души на Бахамите

Свят

|
Ср, 04 Септ 2019г. 12:12ч.
Ураганът Дориан е убил най-малко седем души на Бахамите

Премиерът на Бахамите Хюбърт Минис обяви, че жертвите от урагана Дориан на Бахамските острови са нараснали до седем и вероятно ще се окажат още повече, предават световните информационни агенции.

Той уточни, че към известните досега петима загинали са прибавени още двама, които са били тежко ранени и пренесени на остров Ню Провидънс, където са починали.

"Можем да очакваме още смъртни случаи", каза Минис. Досегашните данни се основават на предварителна информация за жертвите и пораженията на остров Абако.Премиерът е посетил този остров и ще отиде на Гранд Бахама веднага щом позволят метеорологичните условия.

Ураганът връхлетя Бахамите с постоянна скорост на вятъра от 300 км/ч и пориви до 350 км/ч. След това силната тропическа буря спря движението си на запад и буквално изля цялата си енергия върху Бахамските острови.

Сега окото на урагана се отдалечава от Бахамските острови. Дориан развихри тропически бури край най-източните части на крайбрежието на щата Флорида, предаде Асошиейтед прес.

Националният център на САЩ за ураганите съобщи, че Дориан остава буря от втора категория и се придвижва на североизток със скорост около 7 км/ч почти успоредно на източното крайбрежие на Флорида, но над океана. Ветровете достигат скорост до 175 км/ч, посочва АП.

mediapool.bg