Кламер БГ - Новини: Улица в София бе преградена от частен имот в район "Витоша"

Улица в София бе преградена от частен имот в район "Витоша"

България

|
Ср, 13 Апр 2022г. 16:11ч.
Улица в София бе преградена от частен имот в район "Витоша"

Улица в София бе преградена от частен имот в район

Улица "Ралевица", в горната си част, която е близко до Околовръстното шосе, вече е непроходима, защото е блокирана от заграден частен имот. Затова алармираха във фейсбук живущите в район "Витоша" чрез групата "Заедно за Манастирски ливади – запад".

"Ул. "Ралевица" в горната част, в близост до Околовръстното - вече е заграден частен имот. Не може да се минава с автомобил Да си знаете!", гласи постът в публикацията, следва и приложена снимка.

Сн. Фейсбук група "Заедно за Манастирски ливади - запад"

"Манастирски ливади" е един от кварталите на София, койно има и редица други случаи на неотчуждени имоти по протежението на улици. Например, ул. "Борис Димовски" е прекъсната по същия начин, "Паша Христова" и др.

Преди няколко месеца в интервю за Mediapool общинският съветник от ДБ Борислав Игнатов посочи, че общината вече проспа 10-годишен срок, в който можеше с предимство да отчужди подобни имоти. В последствие общината изпусна подобен срок и за парковете.

В детайли, на 28 януари януари изтекоха 15-те години, в които Столична община по закон имаше ексклузивното право да изкупи тези частни терени в парковете и да ги направи обществено достъпни за всички и завинаги. Така че съвсем скоро е възможно частни имоти да започнат да се появяват в зелените площи на паркове и междублокови пространства.

mediapool.bg