Кламер БГ - Новини: Имотният регистър ще бъде напълно дигитализиран до 4 години

Имотният регистър ще бъде напълно дигитализиран до 4 години

България

|
Пет, 19 Ноем 2021г. 14:13ч.
Имотният регистър ще бъде напълно дигитализиран до 4 години

Имотният регистър ще бъде напълно дигитализиран до 4 години

Всеки нотариален акт от възникването на имота, ипотека, делба или договор за наследство ще е достъпен в електронен вид, но това може да се случи за 4 години, заявява изпълнителният директор на Агенцията по вписванията (АВ) Даниела Митева в интервю за lex.bg

Митева определятова като "проектът на проектите", за който държавата очаква финансиране по плана за възстановяване. Тя оглави Агенцията по вписванията за втори път, след като преди 12 години беше освободена от поста си на първи директор на новосъздадената тогава агенция.

Сега тя казва, че е заварила сериозни проблеми

"Заварих много сериозно сепариране – на служителите на АВ беше забранено да си общуват със съдиите по вписванията", разказва Митева.

Това е една от първите забрани, които отменя и споделя, че вече често вижда деловодители и съдии по вписванията да дискутират.

От думите ѝ става ясно, че на практика отсъстващите отношения със служителите на АВ са една от причините съдиите по вписванията през последните години да заговорят за връщането на имотния регистър в районните съдилища.

mediapool.bg