Кламер БГ - Новини: Шестима ранени при пореден взрив в оръжейния завод "Арсенал" (обновена)

Шестима ранени при пореден взрив в оръжейния завод "Арсенал" (обновена)

България

|
Ср, 11 Март 2020г. 12:40ч.
Шестима ранени при пореден взрив в оръжейния завод "Арсенал" (обновена)

Шестима души са пострадаха при мощен взрив в оръжейния завод "Арсенал" – Казанлък. Поредният инцидент е станал на площадката на завода в град Мъглиж.

Всички пострадали са без опасност за живота, с прорезни рани от счупени стъкла и повредена дограма.

Откарани са в Спешния център за медицинска помощ в Казанлък, където се обработват раните им и се очаква по-късно да бъдат освободени за домашно лечение.

Все още не се знае какво е причинило мощния взрив. Кратерът след него обаче е огромен и са нанесени сериозни материални щети.

Разследващите ще работят и по версията за умишлен взрив, тъй като във взривения склад не е имало нито хора, нито машини, които да работят.

Изпълнителният директор на "Арсенал" Николай Ибушев съобщи, че взривът в склада е станал "самопроизволно", в помещението не е имало работници.

В завода периодично се случват инциденти, които взимат и жертви.

За последно три жени пострадаха тежко при инцидент в края на ноември миналата година.

"Арсенал" не е изолиран случаи. Инциденти се случват и в други оръжейни заводи, въпреки че след всеки от тях властите обявяват, че затягат мерките.

При взривове в "Арсенал” Казанлък, Горни Лом, Ловнидол, Петолъчката, Костенец, Мъглиж, Иганово през последните години загинаха общо 19 и бяха ранени десетки.

mediapool.bg