Кламер БГ - Новини: Тотнъм уволни Жозе Моуриньо

Тотнъм уволни Жозе Моуриньо

Спорт

|
Пон, 19 Апр 2021г. 14:42ч.
Тотнъм уволни Жозе Моуриньо

Португалският мениджър Жозе Моуриньо е уволнен от Тотнъм, съобщиха един след друг вестник Дейли Телеграф и сайтът The Athletic. "Шпорите" са решили да се откажат от Моуриньо след малко повече от сезон и половина начело.

Тотнъм е на седмо място във Висшата лига и има риск да пропусне място в четворката, пише пък "Блийчър репорт".

Решението е провокирано от президента Даниел Леви, който е решил да предприеме драстични действия заради разочароващия втори полусезон в Англия и в Европа.

Треньорите от първия отбор Райън Мейсън и Крис Пауъл са на линия, за да поемат отговорността за останалата част от кампанията.

Равенството на Тотнъм 2:2 с Евертън в петък вечерта ги оставя на седмо място в таблицата, на пет точки от местата за Шампионската лига, а Леви реши, че е дошъл момент да изгони португалеца.

Назначен за наследник на Маурисио Почетино през ноември 2019 г., Моуриньо класира Тотнъм на шесто място в първия си сезон. Португалецът имаше действащ договор до лятото на 2023 г.. Той водеше "шпорите" в 86 мача, в които записа 45 победи, 17 равенства и загуби 24 пъти при голова разлика 173:110.

Президентът на Тотнъм Даниел Леви коментира оставката на Жозе Моуриньо като мениджър на лондончани. "Жозе и неговият треньорски щаб подкрепиха клуба в много труден момент от историята на Тотнъм. Той е страхотен човек и истински професионалист, който успя да изцеди всичко от себе си по време на пандемия. Бе приятно да работя с него и съжалявам, че нещата не се получиха по начина, по който двамата предвиждахме. Той винаги ще бъде добре дошъл тук и бихме искали да благодарим на него и неговия екип за техния принос".

mediapool.bg