Кламер БГ - Новини: “Топлофикация София” ремонтирала в Дървеница, за да запази съоръженията си от наводнение

“Топлофикация София” ремонтирала в Дървеница, за да запази съоръженията си от наводнение

България

|
Вт, 12 Ян 2021г. 18:55ч.
“Топлофикация София” ремонтирала в Дървеница, за да запази съоръженията си от наводнение

"Топлофикация София" е завършила през ноември ремонта на топлопровода в Дървеница, заради който през лятото се възмутиха граждани на квартала. През декември обаче дружеството отново е ремонтирало, но за да запази собственото си имущество от наводнения заради неправилен наклон на пространството пред блок 48. Това съобщиха от общинското дружество пред Мediapool.

От фирмата твърдят, че в края на 70-те и началото на 80-те години при изграждането на блок 48 не е била направена отводнителна канализация за повърхностни води.

"Проблемът при блок 48 в кв. Дървеница не е причинен от "Топлофикация София". Вероятната причина за наводнените мазета е наклон на паркинга и пред блоковото пространство, заради който дъждовна и снежна вода се стича към мазетата на блока", посочиха от компанията.

След валежи, цялата вода се стича в тази част на блока и става причина за наводняване на мазетата. Причината не е в камерата на общинското дружество. Но тъй като тези наводнения увреждат и нея, дружеството е поставило отводнителна тръба, направило е и корекция на вертикалната планировка, с което да възпрепятства оттичането на дъждовна вода към блока и съоръженията на дружеството, уточняват от "Топлофикация София".

Зам.-кметът по строителството Ангел Джоргов също потвърди пред Mediapool, че ремонтът е приключил и пространството е асфалтирано още на 8 януари.

Неправителствената организация "Спаси София" съобщи за сигнал на жители на квартала, че дружеството 6 месеца не спира да ремонтира и да тормози живущите.

mediapool.bg