Кламер БГ - Новини: Туитър планира удвояване на символите в публикациите си

Туитър планира удвояване на символите в публикациите си

Технологии

|
Ср, 27 Септ 2017г. 17:41ч.
Туитър планира удвояване на символите в публикациите си

Туитър (Twitter) обмисля увеличаване броя на символите в една публикация до 280, съобщават от компанията в сряда. В момента те са 140, а oграничението е oт времето на ЅМЅ cъoбщeнията, като целта е била да се акцентира върху кратката форма и съдържанието.

От социалната медия разясняват, че идеята възникнала, след като отчели разликите между езиците, на които публикуват потребителите. Например постовете на английски достигат лимита от 140 знака в 9% от случаите, докато тези на японски – само в 0,04%. Проучването на компанията сочи, че ползващите английски език често редактират и скъсяват съобщенията, за сметка на смисъла. "При езици като японски, корейски и китайски, с един символ можеш да изразиш двойно по-голям обем от информация, в сравнение с английски, испански, португалски или френски", коментира продуктовият мениджър Илайджа Роузън в официалния блог на Туитър.

И в момента нововъведението е достъпно, но само за ограничен кръг потребители. В интернет обаче може да се намери информация как всеки може да се възползва от промяната.

"Много от потребителите ще изпитат носталгия по кратките съобщения от 140 символа, но пробвахме и възможностите, които се разкриват са чудесни и все така съдържателни", допълват от компанията.

Промяната в броя на знаците се пробва на всички езици, с изключение на японски, китайски и корейски, а потребителите ще бъдат информирани за резултатите от направените тестове.

mediapool.bg