Кламер БГ - Новини: Нови функции в iOS идват напролет

Нови функции в iOS идват напролет

Технологии

|
Ср, 24 Ян 2018г. 17:47ч.
Нови функции в iOS идват напролет

"Епъл" (Apple) представи в сряда информация за очакваните нововъведения от надграждането до iOS 11.3 за iPhone и iPad тази пролет. Основните подобрения са свързани с информацията за състоянието на батерията, нейното управление и въвеждането на медицинска информация в приложението за здраве.

iPhone батериите се превърнаха в обект на дискусии, заради информацията, че вероятно "Епъл" изкуствено намалява производителността на по-старите телефони чрез новите ъпдейти. От компанията обясниха умишленото забавяне с остаряването на батерията и нейния влошен ресурс. В резултат производителят се зае да подменя акумулаторите на някои телефони срещу по-ниско заплащане. Последната актуализация ще показва здравето на батерията на телефона ви, както и дали е необходим ремонт. Нещо повече, потребителите ще могат да сами да включват и изключват режимите за икономия, по тяхна преценка.

Освен това, "Епъл" въвежда подобрения в ARKit, интерфейсът за разработчици на приложения с обогатена реалност (augmented reality). ARKit 1.5 ще може да разпознава вертикални повърхности като стени и врати, както и обекти с неправилна форма, като например холна маса. Преживяването в добавената реалност ще се подобри и с 50% по-голяма резолюция и подобрено интегриране на заобикалящия свят. Предвидена е и възможност за разпознаване на обекти като картини и постери, които да бъдат моделирани с други изображения.

От компанията представиха и новата система Health Records (Здравни записи). Това приложение позволява въвеждането, обработката и управлението на здравните данни от болници, клиники и лаборатории. Идеята е всички болнични картони, резултати от изследвания и т.н. да са на едно място и да се управляват и следят лесно. Сигурността на програмата ще се осигурява чрез криптиране на информацията за потребителя.

Ъпдейтът ще бъде достъпен тази пролет за iPhone 5s и по-новите смартфони, както и за сериите iPad от пето поколение и по-нови.

mediapool.bg