Кламер БГ - Новини: "Техникът може да завие лампата" и други прозрения на Борисов за третия мандат

"Техникът може да завие лампата" и други прозрения на Борисов за третия мандат

България

|
Вт, 10 Ян 2023г. 18:12ч.
"Техникът може да завие лампата" и други прозрения на Борисов за третия мандат

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поднесе извинение на съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов и поясни, че не е искал да го "заличава", като го е предложил за министър-председател на кабинет с третия мандат.

"Извинявам се на Христо не съм искал да го предопределям или да го заличавам, не ми се вижда опит за заличаване да те предложат за премиер", каза Борисов във вторник вечерта в поредното си изявление от партийната централа в присъствието на депутати от ГЕРБ.

По-рано същия ден Иванов окачестви посочването му от Борисов за премиер като политическа интрига. Лидерът на ГЕРБ хем отрече това, хем продължи с опитите да всява интриги между "Демократична България" и "Продължаваме промяната", намесвайки името на съпредседателя на ПП. "Явно след Кирил Петков да те предложат е осмиващо. Едно време беше да ти е драго, сега те обижда, било кьорфишек", коментира лидерът на ГЕРБ

От объркващото изявление на Борисов се разбра също, че той не е съгласен (или не разбира) какво има предвид Христо Иванов, като говори за "техническо правителство", без политически лидери в него и без коалиция, формирано около съгласие по политики.

По думите му сега всичко било изкривено - "лидерите се гушат и крият, а се изтласкват напред техници". Борисов обяви, че не разбира какво визира Иванов под техническо правителство. "Техникът може да завие лампата, да поправи лампата", обясни той.

Освен това лидерът на ГЕРБ каза по адрес на ДБ и евентуалния трети мандат: "Знам политиките им, но ще искам подписване и то на лидерите. Иначе слагаш някой и на другия ден викаш: "беше много добър човек, ама днес не го харесвам и може така да ни отиде подкрепата".

mediapool.bg