Кламер БГ - Новини: Трите телекома пуснаха безплатен роуминг България-Украйна

Трите телекома пуснаха безплатен роуминг България-Украйна

България

|
Пет, 25 Фев 2022г. 18:37ч.
Трите телекома пуснаха безплатен роуминг България-Украйна

Трите телекома пуснаха безплатен роуминг България-Украйна

И трите мобилни оператора "Теленор", "Виваком" и А1 обявиха в петък, че предоставят временно безплатен роуминг между България и Украйна в знак на солидарност с критичната ситуация там, при която комуникациите са от ключово значение.

"Постоянният контакт с близките е изключително важен, особено в критични ситуации като тази, затова А1 временно ще направи разговорите в роуминг, кратките съобщения (SMS) и мобилният интернет безплатни за своите абонати на мобилна услуга, които в момента се намират в Украйна", съобщиха от телекома. От 26 февруари абонатите на мобилна услуга, които са в България, ще разполагат с 1000 безплатни минути за международни разговори с Украйна.

А1 допълва, че в безпрецедентна ситуация като настоящата, компаниите трябва да бъдат отговорни не само с позиции, но и с реални дела.

"Теленор България" също обяви безплатни международни разговори между България и Украйна, в подкрепа на сънародниците ни и техните близки, които са в Украйна. Абонатите на оператора, които са в Украйна, временно се предоставя и безплатен роуминг, включително кратки съобщения (SMS), мобилен интернет и разговори в роуминг. Разходите в посочените направления ще бъдат компенсирани в следващата фактура.

"Виваком" също обяви по-късно, че в знак на солидарност с украинския народ и като израз на желанието общуването на потребителите на компанията с техните семейства и близки по-лесно, предоставя безплатни международни разговори от България към Украйна. Това ще важи както за мобилната мрежа, така и за фиксираната. Повикванията няма да бъдат таксувани независимо дали са към мобилни или стационарни номера в Украйна от 25 февруари до 10 март.

mediapool.bg