Кламер БГ - Новини: Татяна Дончева: ГЕРБ има групички във всяка партия

Татяна Дончева: ГЕРБ има групички във всяка партия

България

|
Пет, 09 Апр 2021г. 10:51ч.
Татяна Дончева: ГЕРБ има групички във всяка партия

Изказването на адвокат Николай Хаджигенов, че е готов да се жертва и да стане министър е било непремерено. Направени от него изводи не следвали буквално от него. Брифингът в четвъртък следобед на "Изправи се! Мутри вън!" бил, за да се уталожат страстите. Това заяви пред БНТ Татяна Дончева.

Ден по-рано коалицията "Изправи се! Мутри вън" се оказа близо до разпад, след като Дончева и Мая Манолова реагираха на изявленията на Хаджигенов. Те обясниха, че който иска да е министър, няма място при тях. Той пък отговори, че не са го разбрали.

"Брифингът след обяд беше, за да охлади страстите ви да си правите свободни съчинения върху това изявление и да влагате нянакви ефекти, които няма", заяви Дончева.

Според нея лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отдавна се е погрижил да има по една групичка свои хора във всяка потенциална парламентарна група.

"Ако днес наред сме "Изправи се! Мутри вън!", утре може да дойде ред на следващи такива подобни. Нищо повече не ви казвам. Аз ви го казах преди един месец. Стоя зад думите си и моля, когато тече политическият живот, винаги да имате предвид оная група на Бареков, която беше на Бареков по време на изборите, а след две седмици се оказа на Ковачки", заяви тя.

Коалицията е достатъчно разнородна, обясни Дончева. В нея няма да има правила за поведение на депутатите както в групите на ГЕРБ или БСП.

mediapool.bg