Кламер БГ - Новини: Танцьорката, блъснала пияна 10 коли в Пловдив, на свобода след 2 месеца в ареста

Танцьорката, блъснала пияна 10 коли в Пловдив, на свобода след 2 месеца в ареста

България

|
Ср, 01 Авг 2018г. 12:30ч.
Танцьорката, блъснала пияна 10 коли в Пловдив, на свобода след 2 месеца в ареста

21-годишната бивша танцьорка в пловдивски нощен клуб Габриела Медарова бе освободена в сряда от следствения арест след 2-месечен престой зад решетките.

Съдия Виолета Низамова от Пловдивския районен съд прецени, че няма данни за опасност обвиняемата да извърши ново престъпление или да се укрие и ѝ даде шанс да демонстрира, че е преосмислила поведението си.

Както е известно, Медарова на 15 април тя блъсна 10 паркирани коли, след като се качи зад волана в нетрезво състояние и след употреба на марихуана. След кратък престой в реста тя бе освбодена, но месец по-късно тя отново се озова зад решетките по обвинение, че е нанесла лека телесна повреда на студентката Катя Андреева.

Сега Медарова излиза на свобода срещу гаранция от 5000 лева, като съдия Низамова подчерта при прочитане на определението си, че се надява обвиняемата да оправдае шанса, който ѝ се предоставя.

"Виновна съм. Грешка, която никога повече няма да се повтори. Искам при семейството си", каза в последната си дума пред съда обвиняемата, твърдейки, че е научила урока си.

Обвиненията ѝ по двата случая бяха обединени в едно дело, като тя призна, че е шофирала пияна и след употреба на марихуана, както и че е причинила на Андреева лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Първоначално Медарова твърдеше пред съда, че при инцидента със другото момиче просто ѝ е прилошало и облягайки се на вратата на тоалетната в нощно заведение, ръката ѝ се плъзнала и неволно ударила лицето на пострадалата.

Тъй като Пловдивският районен съд не откри данни това да е било умишлено, тя бе оставена на свобода с най-леката мярка за неотклонение – "подписка". Втората инстанция обаче отмени решението приемайки, че има достатъчно уличаващи данни срещу Медарова и я върна в ареста, където тя бе досега.

mediapool.bg