Кламер БГ - Новини: Със злато в бобслея Русия спечели класирането по медали в Сочи

Със злато в бобслея Русия спечели класирането по медали в Сочи

Спорт

|
Нед, 23 Фев 2014г. 15:38ч.
Със злато в бобслея Русия спечели класирането по медали в Сочи

Руските бобслеисти Александър Зубков, Алексей Негодяло, Дмитри Труненков и Алексей Воевода спечелиха отборното състезание в дисциплината и взеха предпоследния златен медал от Зимните олимпийски игри в Сочи, където в неделя се провежда последния състезателен ден. Преди това руснаците триумфираха и в ски бягането на 50 км свободен стил.

По-късно ще стане ясен победителят от финала по хокей между Швеция и Канада, но златото в бобслея нареди домакините начело в класацията по медали.

Така руснаците завоюваха общо 13 златни медала, 11 сребърни и девет бронзови, което е рекорд в историята на олимпийските отличия за Сборная. Русия печели класирането по медали за първи път от игрите в Лилехамер през 1994 г., когато спечелиха единадесет златни, осем сребърни и четири бронзови отличия.

За 39-годишния Зубков и 33-годишния Воевода това е второ олимпийско злато в Сочи след триумфа в двуместния бобслей.

В днешното състезание руснаците изпревариха с 0.09 сек. четворката на Латвия. Даумантс Драйскенс, Оскарс Мелбардис, Янис Стренга и Арвис Вилкасте донесоха втори сребърен и общо четвърти медал за своята страна.

Трети с изоставане от 0.39 сек. завършиха олимпийските шампион от Ванкувър - САЩ, водени от Стивън Холкъм, Кристофър Фогт, Стивън Лангтън и Къртис Томашевич. Вторият състав на Русия се нареди на четвърта позиция, като остана само на 3 стотни от бронза.

Германия завърши на разочароващото шесто място с 0.82 сек. изоставане от шампионите и не успя да спечели отличие в четириместния бобслей за първи път от игрите в Гренобъл през 1968 г.

mediapool.bg