Кламер БГ - Новини: Съпругът на Наталия Гуркова е убит в Йоханесбург

Съпругът на Наталия Гуркова е убит в Йоханесбург

Свят

|
Вт, 25 Септ 2018г. 15:23ч.
Съпругът на Наталия Гуркова е убит в Йоханесбург

Бизнесменът Джордже Михалевич, който е съпруг на "Мис България 1998" Наталия Гуркова, е бил застрелян. Покушението е извършено в понеделник вечерта в град Бедфордвю, близо до Йоханесбург, съобщиха местни медии в Република Южна Африка (РЮА).

По информация на местните власти, мъжът е застрелян на светофар. Свидетели разказват, че двама мъже на мотор са следвали автомобила, спрели са точно до него и са произвели два изстрела срещу водача, през страничното стъкло, след което са избягали.

Властите отказват да съобщят подробности за самоличността на жертвата, както и какви са възможните причини за стрелбата.

По-късно в туитър се появи информация, че жертвата е Джордже Михалевич, който е съпруг на мис България Наталия Гуркова.

Капитан Андре де Жардер от местната полиция казва през TimesLIVE, че жертвата току що била обядвала в ресторант в Бедфордвю и е била на път към дома си, когато е била нападната.

Мотоциклетът е бил марка "Кавазаки". "Той е спрял на светофар и двама заподозрени на мотоциклет са се приближили до него. Те са стреляли през прозореца", каза Жардер. Не можем да кажем колко точно изстрели са били произведени, нито колко точно са уцелили шофьора. След това той е продължил да кара колата си още 100 метра, излязъл е и е паднал на земята", разказва капитанът от местната полиция.

От полицията заявиха, че въпреки съмненията за ръката на подземния свят в покушението, мотивите за него все още не са известни.

По време на покушението Наталия Гуркова е била в София и за убийството е информирана от полицейски инспектори от РЮА, съобщи "24 часа".

Сърбинът Джордже Михалевич управляваше бизнес с диаманти в Африка и от години семейството му живее в Йоханесбург. Той е собственик на компаниите Sandton Gold и Diamond Exchange и Salon Prive.

Няколко часа преди инцидента, Михалевич е актуализирал снимката си във "Фейсбук".

Джордже Михалевич и Наталия Гуркова имат две деца – дъщеря Джорджия и син Кристиян.

mediapool.bg