Кламер БГ - Новини: Мадуро обвинява Чили, Колумбия и Мексико, че са замесени в покушението срещу него

Мадуро обвинява Чили, Колумбия и Мексико, че са замесени в покушението срещу него

Свят

|
Вт, 25 Септ 2018г. 18:13ч.
Мадуро обвинява Чили, Колумбия и Мексико, че са замесени в покушението срещу него

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че разполага с елементи, които са доказателства за подкрепата, оказана, според него, от дипломати от Чили, Колумбия и Мексико на лицата, които са отговори за предполагаемия атентат срещу него на 4 август, предадоха световните агенции.

Мадуро каза, че склонен да бъде назначена независима комисия, която да разследва случая и подкрепата, оказана от чуждите дипломати. Той каза, че ще отправи призив в тази насока пред ООН. Трите страни отхвърлиха твърдението, че имат нещо общо със случилото се в началото на август.

Министърът на комуникациите на Венецуела разпространи видео, което показва Хенриберт Ривас, мъжът задържан миналата събота заради участие в атаката, да твърди, че дипломати от трите страни са му помогнали в бягството, което се оказа неуспешно. Мадуро разпространи друго видео, в което жена бе арестувана, защото укривала Ривас в дома си. Тя твърди, че организаторите на атаката са получили подкрепа от колумбийски шпиони.

На 4 август предполагаема атака с дронове с експлозиви бе извършена по време на военен парад в Каракас и Мадуро беше мишената.

mediapool.bg