Кламер БГ - Новини: Съдът остави в ареста руснак, обвинен в онлайн измами за 7 млн. долара

Съдът остави в ареста руснак, обвинен в онлайн измами за 7 млн. долара

България

|
Четв, 08 Ноем 2018г. 15:54ч.
Съдът остави в ареста руснак, обвинен в онлайн измами за 7 млн. долара

Руски гражданин, обвинен за онлайн измами за 7 млн. долара, беше оставен в ареста до началото на същинското производство по екстрадицията му. 38-годишният Александър Ж. е обявен за международно издирване от властите в САЩ и е арестуван в България.

Срещу него се води дело за онлайн измами и конспирация за извършване на компютърни измами. , от които са нанесени щети в размер на поне 7 млн. долара. Предвиденото наказание за това престъпление в САЩ е до 20 години затвор.

Заповедта за арест е издадена от районния съд за източния район на Ню Йорк. В нея се посочва, че престъплението е извършено в периода от септември 2014г. до декември 2016г.

Според обвинението Александър Ж. и негови съучастници са измамили рекламодатели чрез имитиране на трафик през рекламните публикации. По този начин те са привличали рекламодателите да извършват плащания. Всъщност рекламите никога не са били показвани на истински потребители на интернет. Сървърите на измамниците са били разположение в Далас, щата Тексас.

Пред Варненския окръжен съд Александър Ж. е заявил, че от осем години е в България, като през последните 4 живее постоянно в страната. Той притежава българска лична карта и собствено жилище във Варна.

mediapool.bg