Кламер БГ - Новини: Стотици членове на СДС в Пловдивско отиват при Цветанов

Стотици членове на СДС в Пловдивско отиват при Цветанов

България

|
Четв, 17 Септ 2020г. 13:55ч.
Стотици членове на СДС в Пловдивско отиват при Цветанов

Близо 300 членове на СДС в Пловдивския регион ще се прехвърлят в "Републиканци за България" на Цветан Цветанов. Това съобщи Георги Пилев от СДС-Пловдив, цитиран от БТА

"Обезпокоени сме от случващото се в партията, от липсата на диалог, както и от абдикацията на ръководството от възможността за правене на политика. Сред членовете на партията в Пловдив и областта има обезверяване и смятаме, че има отказване от идеалите на СДС", коментира Пилев.

Той обясни, че хората в партията разглеждат като най-близък до техните идеали новия проект на бившия заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.

През 2019 година ГЕРБ използва марката "СДС" по време на изборите за Европейски парламент. Александър Йорданов от СДС стана евродепутат като част от листата на ГЕРБ. От този момент СДС стои плътно до Бойко Борисов.

Лидерът на партията Румен Христов бе поканен и държа реч на последното национално събрание на ГЕРБ в "София тех парк" и зае твърда позиция срещу гражданските протести.

В момента Цветан Цветанов активно обикаля страната и се занимава с партийно строителство, отцепвайки най-недоволните части от актива на ГЕРБ. Сега става ясно, че Цветанов разчита и на останките от СДС.

mediapool.bg