Кламер БГ - Новини: Стотици протестираха в Русе срещу затварянето на танцовите школи

Стотици протестираха в Русе срещу затварянето на танцовите школи

България

|
Нед, 14 Март 2021г. 18:55ч.
Стотици протестираха в Русе срещу затварянето на танцовите школи

Представители на танцови школи в Русе организираха протестно шествие в центъра на града под наслов "Не на двойния аршин!", предаде в неделя БНР.

Недоволството на протестиращите е провокирано от решението на Областния оперативен щаб залите отново да бъдат затворени от понеделник.

Повече от 3000 русенци танцуват в различните формации за любителско изкуство и днес за пръв път излязоха обединени на протестно шествие.

В петък, когато бяха обявени новите мерки в областта заради коронавируса, ръководителите на големите състави са решили да покажат несъгласието си с решението залите да бъдат затворени от понеделник до 1 април включително.

Хореографите Анета Иванова и Богдан Донев изразиха мнението на колегите си.

"Ние всъщност не сме съгласни и днес сме тук на протест, за да изкажем нашето несъгласие и недоволство с това с този двоен аршин, понеже само ние сме затворени, само школите за изкуства, всички останали работят. Не че искаме те също да затворят, просто искаме и нас да не ни затварят", каза Донев.

"Смятам, че спазваме всички противоепидемични мерки, отстояние, четири квадратни метра на човек, разстояние един от друг, проветряване и всякакви нужни неща, които трябва да се случат, за да има безопасност в залите ни", посочи Иванова.

На протеста дойдоха над 200 танцьори, които също изразиха недоволство.

"Танците са си вид спорт. Не може фитнесите да работят, а танците – не. Просто няма логика", добави демонстрант.

mediapool.bg