Кламер БГ - Новини: Статуята на Исус в Рио ще бъде с цветовете на България на 3 март

Статуята на Исус в Рио ще бъде с цветовете на България на 3 март

Общество

|
Четв, 02 Март 2023г. 11:57ч.
Статуята на Исус в Рио ще бъде с цветовете на България на 3 март

Статуята на Исус в Рио ще бъде с цветовете на България на 3 март

Навръх 3 март Статуята на Христос Спасител на хълма Корковадо в Рио де Жанейро ще бъде осветена в цветовете на националния флаг. По този начин ще бъде отбелязан националният ни празник и 100 годишния юбилей на Българския футболен съюз (БФС). Организатори на мероприятието са БФС и Министерството на външните работи.

Реализацията на проекта е част от честванията на кръглата годишнина от началото на организирания футбол у нас и се реализира по лична инициатива на президента на БФС Борислав Михайлов, вицепрезидента Михаил Касабов и Божидара Сърчаджиева, извънреден и пълномощен посланик на България в Бразилия, се казва в съобщение на БФС.

Един от символите на бразилския град ще грейне в бяло, зелено и червено в 19:30 часа местно време на 3 март (30 минути след полунощ на 4 март българско време). Церемонията ще бъде излъчвана на живо в канала на посолството на България в Бразилия в YouTube.

Инициативата е и своеобразен жест на уважение и почит от страна на Българския футболен съюз към краля на футбола Пеле, който починав края на 2022 г., е посочено в съобщението.

mediapool.bg