Кламер БГ - Новини: Спортният министър е изписан от интензивното във Варна

Спортният министър е изписан от интензивното във Варна

България

|
Пон, 07 Септ 2020г. 12:45ч.
Спортният министър е изписан от интензивното във Варна

Министърът на спорта Красен Кралев е изписан от УМБАЛ “Света Марина” във Варна. Той влезе в болница, след като бе диагностициран с коронавирус на 23 август.

Лечението на Кралев ще продължи в домашни условия. Със статус във Фейсбук спортният министър благодари на лекарите и разказа, че му се е наложило да бъде приет в болница три дни, след като е бил диагностициран с Covid-19. Бил с двустранна пневмония и остра дихателна недостатъчност.

"Вирусът е жесток и от него се умира - който още вярва в конспирации, си е за негова сметка. Covid -19 може да направи тромби в белите дробове, може да предизвика вторична инфекция, усложнява диабета, хипертонията, всички сърдечно-съдови заболявания.......никой не е застрахован", добави той.

Той разказа повече и за лекарите, които са се грижили за него. "Условията при които тези герои работят наистина са тежки. По време на работата си при болните в интензивното те прекарват минимум по 4 часа, навлечени с плътни защитни облекла, маски, очила и шлемове, които в неклиматизирани помещения правят дишането почти невъзможно. Има огромен риск за медиците, които са изложени от ежедневния контакт с коронавируса", посочи Кралев.

Кралев призова хората да спазват всички противоепидемични мерки, за да не им се налага да се сблъскват с вируса.

"Благодаря на всички, които ми се обадиха и писаха , за да ме подкрепят в това изпитание. Трудно щях да се справя без вас. За тези, които ми пожелаваха да загубя битката с вируса, ще запаля една свещ, Бог да спаси душите им", написа още министърът.

mediapool.bg