Кламер БГ - Новини: Спортна зала ще се строи в столичния район "Слатина"

Спортна зала ще се строи в столичния район "Слатина"

Спорт

|
Пон, 24 Апр 2023г. 15:39ч.
Спортна зала ще се строи в столичния район "Слатина"

Визуализация на бъдещата зала

Нова спортна зала се очаква да бъде изградена до края на 2025 г. в столичния район "Слатина". Тя ще се прави на общински терен до съществуващия парк "Слатинска река". Проектът е на баскетболния клуб "БУБА баскет", който спечели конкурс на общината за отдаване на 30-годишно право на строеж за имота.

Проектът ще бъде финансиран от баскетболния клуб и от Фонда за устойчиви градове, обясни в понеделник председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Залата ще предоставя място за тренировки и спортни прояви, но за определени часове ще бъде отворена и за безплатен спорт, добави той.

"Даваме алтернатива на децата", каза Георгиев.

След изтичането на 30-годишния срок на правото на строеж общината би трябвало да стане собственик на съоръжението.

Терените в спортното съоръжение ще са няколко – две баскетболни игрища на закрито, няколко по-малки зали за други спортове, сред които обща физическа подготовка, бокс, борба, йога, пилатес и други. Извън залата също има открити игрища, от които ще бъдат отворени изцяло за свободно ползване от граждани, предвижда проектът.

Председателят на Столичния общински съвет обяви още, че стойността на проекта е 11.2 млн. лева. Поставените срокове са седем месеца за проектиране и 24 месеца за изпълнението на обекта.

mediapool.bg