Кламер БГ - Новини: ЦСКА на Гриша Ганчев отказва да подпише договора за тв правата с Домусчиеви

ЦСКА на Гриша Ганчев отказва да подпише договора за тв правата с Домусчиеви

Спорт

|
Вт, 14 Юли 2020г. 14:46ч.
ЦСКА на Гриша Ганчев отказва да подпише договора за тв правата с Домусчиеви

"ЦСКА-София" обяви официално, че няма да подпише новия петгодишен договор за телевизионните права, дори и това да доведе до изваждане на отбора от Първа лига.

Управителният съвет на клуба пусна открито писмо до и.д. президент на Българския футболен съюз (БФС) Михаил Касабов, с което го призова да не подписва договора.

Освен това съобщава, че ще подаде сигнал за институциите заради конфликт на интереси по отношението на ТВ правата, тъй като собственикът на фирмата, държаща правата - "Футбол Про Медия" ЕООД, и телевизията, която излъчва мачовете от българското първенство - "Нова Броудкастинг груп", са на братя Домусчиеви, които притежават и "Лудогорец".

Кирил Домусчиев също така е и член на Изпълкома на БФС.

Срещу договора за тв правата реагира и другият най-голям клуб у нас "Левски". "Сините" настояват да получават повече пари за телевизионни права, тъй като генерират по-висок интерес.

Меdiapool публикува пълния текст на позицията на ЦСКА-София, зад който стои бизнесменът Гриша Ганчев.

"ПФК ЦСКА СОФИЯ, най-титулуваният и успешен клуб в Република България, Ви призовава да не подписвате новия заробващ 5 годишен договор за телевизионните права.

Ние като клуб, който е един от най-големите данъкоплатци, стриктно спазващ разпоредбите и законите на страната, питаме: "При положение, че остава още една година до изтичането на стария договор, какви обстоятелства и причини налагат спешното подписване на новия контракт?"

ЦСКА като неизменна и важна част от футболния процес, изказваме уважение към телевизията, която предаваше мачовете досега, но Ви уверяваме, че ще сигнализираме всички регулаторни институции у нас и Европа за огромния конфликт на интереси. И понеже времето е такова, че справедливостта винаги възтържествува, ние отбелязваме и фокусираме вниманието на Вас, футболната общественост и правораздавателните органи за четворен конфликт на интереси в случая, състоящ се в това, че собственикът на телевизията, излъчваща срещите, собственикът на фирмата за правата, собственикът на доминиращия клуб в първенството и член на Изпълкома да бъде един и същ човек, а именно: г-н Кирил Домусчиев.

Управителното тяло на ЦСКА, футболистите и спортно-техническият щаб плюс милионите червени привърженици у нас и по света, категорично няма да подпишат този договор за следващите 5 години, ако ще и силните на деня да наложат изваждането на отбора в по-долна дивизия!"

На 10 юли в централата на БФС се събраха представители на всички 30 професионални клуба (от Първа и Втора лига) и 28 от тях гласуваха да се подпише нов договор за ТВ правата, без да се увеличава получаваната сума, т.е. тя остава 6.6 млн. лева. Само "ЦСКА-София" и "Левски" бяха против. А и.д. вицепрезидент на БФС Атанас Фурнаджиев обяви, че който клуб не допусне камери на стадиона си, ще бъде наказан според правилника".

mediapool.bg