Кламер БГ - Новини: "Локо" Пд победи "Лудогорец" и спечели Суперкупата на България

"Локо" Пд победи "Лудогорец" и спечели Суперкупата на България

Спорт

|
Пон, 03 Авг 2020г. 10:28ч.
"Локо" Пд победи "Лудогорец" и спечели Суперкупата на България

С попадението на капитана Димитър Илиев в 89-та минута "Локомотив" Пловдив спечели Суперкупата на България по футбол.

Носителят на Купата на страната надигра шампиона "Лудогорец" с 1:0.

Това е втори трофей за Локомотив в този турнир след 2004 година, когато спечели срещу "Литекс" също с 1:0.

Първото полувреме бе равностойно. Заради засади бяха отменени по един гол и за двата отбора. В 66-ата минута Джордан Икоко от "Лудогорец" получи червен картон за удар без топка.

Три минути по-късно Карагарен изпусна добра възможност да вкара за Локомотив след удар от въздуха, който бе спасен от Ренан.

Локомотив стигна до успеха минута преди края на редовното време.

Бирсент Карагарен продължи топката с едно докосване към Димитър Илиев, който с удар от движение по диагонала се разписа.

Президентът и собственик на "Локомотив" (Пд) Христо Крушарски очаквано бе доволен след успеха и в характерния си стил обяви, че очаква отборът му да спечели и титлата този сезон.

"Това е много труд! Тези, дето лежат на площада, да си лежат и да чакат някой да ги храни. Аз храня 350 човека и тези момчета съм ги създал с дребни стотинки. Трябва да се хванете да бачкате, защото сте едни от инициаторите на проблемите, които стават и във футбола, и в държавата. Бачкане трябва, младежи! Работа! Не лежане по улиците!“, каза Крушарски.

"Предчувствах, че ще я спечелим. Вътрешното чувство никога не ме е лъгало. Имаме 24 играчи, които са взаимозаменяеми. Ще спечелим титлата. Новите ще изместят отборите със стари лаври. "Лудогорец" са в пъти над нас като заплащане. Нашите амбиции са да минем три кръга в Европа и да скочим на всички и каквото сабя покаже. Вече съм на 65 години и е време да спра да работя. Взимам следващата купа и се отказвам. Аз съм пенсионер, взимам добра пенсия и мога да се издържам и без да работя", добави той.

mediapool.bg