Кламер БГ - Новини: С равенство срещу Грузия България загуби шанс за Лигата на нациите

С равенство срещу Грузия България загуби шанс за Лигата на нациите

Спорт

|
Нед, 12 Юни 2022г. 22:18ч.
С равенство срещу Грузия България загуби шанс за Лигата на нациите

С равенство срещу Грузия България загуби шанс за Лигата на нациите

Българският национален отбор по футбол завърши 0:0 при гостуването си на Грузия в четвъртата си среща от група С4 на турнира на УЕФА Лига на нациите, с коет ореално

тимът ни загуби шансовете си за участие в турнира.

С днешната точка българските футболисти прибавиха трета точка към актива си, но са на трета позиция зад Грузия, която е начело с 10 точки. Втора е Северна Македония, която записа в неделя три точки с победата си над Гибралтар и вече има 7 точки.

Националният отбор по футбол излезе със специални фланелки преди двубоя с лика на Тодор Неделев, който пострада сериозно след катастрофа с автобуса в петък срещу събота.

"Ситуацията не е добра за почти целия отбор, но ще направим всичко възможно да излезем с гордост и чест от цялата ситуация. Ще изиграем мача. Нормално е и физически, и психологически да не сме на това ниво, на което трябва да бъдем. Вярвам в целия отбор, че ще излезем от тази много тежка за всички нас ситуация", каза преди мача Георги Миланов пред бТВ.

"Мога ли да мисля за футбол сега? Трудна ситуация. Обмислихме го и решихме да излезем да играем. Ситуацията е доста сложна, част от нашите футболисти все още са в шок. Всеки човек е различен, всеки реагира по различен начин и на стреса. Нашата задача е да се представим на най-високо ниво", посочи преди срещата временният треньор Георги Иванов-Гонзо.

"Грузия е силен отбор, който показва прогрес през последната година. Ние сме спортисти, не можем да се предаваме. За нас най-важна е победата, така че ще направим всичко възможно да победим. Да видят съотборника си в кръв е шок, но вярвам, че ще направят всичко възможно да излязат от него", заяви Иванов.

По думите му никой не е искал отлагане на мача.

Според лекаря на отбора Бисер Бочев Неделев се възстановява бързо. Той е бил преместен от реанимацията.

Очаква се на по-късен етап футболистът да бъде транспортиран до България с медицински хеликоптер, съобщи още Бочев пред бТВ.

Полузащитникът на Ботев Пловдив бе ранен в главата при сблъсък на двата автобуса с българската делегация след пристигането им в петък вечерта в Тбилиси. .

mediapool.bg