Кламер БГ - Новини: Франция ще играе срещу Уругвай на четвъртфиналите на мондиала

Франция ще играе срещу Уругвай на четвъртфиналите на мондиала

Спорт

|
Съб, 30 Юни 2018г. 23:57ч.
Франция ще играе срещу Уругвай на четвъртфиналите на мондиала

Франция ще играе срещу Уругвай на четвъртфиналите на световното първенство по футбол в Русия на 6 юли в Нижни Новгород.

"Петлите" елиминираха Аржентина с 4:3. Двата тима направиха впечатляващ спектакъл на стадиона в Казан, с който беше дадено начало на преките елиминации на световните финали. Героят за Франция беше 19-годишният Килиан Мбапе, който отбеляза два гола и спечели дузпа, докато звездата на Аржентина Лионел Меси не успя да оправдае големите очаквания и да изведе отбора напред.

Двукратният световен шампион Уругвай пък отстрани европейския първенец Португалия с 2:1 в драматичен двубой в Сочи. Единсон Кавани вкара двете попадения извели Уругвай до следващия кръг на шампионата. Лошата новина е контузията му през втората част на срещата.

Двете звезди на световния футбол – Кристиано Роналдо и Лионел Меси напускат първенството без запомнящо се присъствие.

Великолепни голове на Кавани, драма за Роналдо

С два великолепни гола Единсон Кавани класира Уругвай на четвъртфиналите на световното първенство. Нападателят поведе своите за победата с 2:1 над Португалия.

Още в седмата минута Матадора изведе урусите напред, но в началото на втората част Португалия изравни чрез Пепе. В 62-ата минута нов красив гол на Кавани се оказа достатъчен, за да може южноамериканците да продължат напред.Четвърт час преди края на двубоя обаче авторът и на двата гола показа с жест, че има мускулен проблем и беше сменен.

Уругвай стига четвъртфиналите за пръв път от 2010 г., когато завърши четвърти на първенството в Южна Африка. Преди четири години урусите отпаднаха на осминафинал след 0:2 от Колумбия. Отборът вече има четири поредни победи от началото на турнира, като за последно това се е случвало през 1930 г., когато Уругвай стана и световен шампион.

Португалия отново не успя да стигне далеч. Европейските шампиони отпадат на осминафинал за втори път след 2010 г., а преди четири години не успяха дори да прескочат групата. Най-доброто представяне на португалците през този век е четвъртото място в Германия през 2006 г.

Почетното попадение за Португалия отбеляза Пепе в 55-тата минута на срещата. В края на двубоя Роналдо и компания се хвърлиха в отчаян натиск. В четвъртата минута на добавеното време Португалия можеше да изравни, но Муслера изби в корнер. След него се стигна и до разбъркване, но уругвайците издържаха. Роналдо имаше претенции и за дузпа, но съдията не отсъди.

Второ поредно класиране на французите на четвъртфинал

За Франция това е второ поредно класиране на четвъртфинал. Преди четири години "петлите" отпаднаха на този етап след поражение с 0:1 от бъдещия шампион Германия.

Днес в Казан 19-годишният Килиан Мбапе вдъхнови отбора за успеха. Двубоят с Аржентина беше

драматичен и премина през няколко обрата. Първо Франция поведе, но с попадения в 41-ата и 48-ата минута южноамериканците излязоха напред. Тогава последва силният период на Мбапе и в рамките само на 11 минути Франция обърна резултата.

Аржентина не е напускала световни финали в първия кръг на елиминациите от 1994 г. Последното ранно отпадане на южноамериканците беше преди 16 години, когато не успяха да преминат

групите.

Франция откри резултата в 11 минута след впечатляващ пробив на Мбапе, който извоюва наказателен удар от бялата точка. Гризман не сбърка и "петлите" поведоха с 1:0.

Аржентина се опита да наложи натиск, който обаче оголваше задните позиции на тима и на няколко пъти съперникът контраатакуваше опасно.

В 41-ата минута все пак гаучисите успяха да изравнят чрез Анхел Ди Мария. Той беше оставен непокрит на чиста позиция за стрелба и с отличен шут с левия крак прати топката в горния ъгъл на Лорис.

Втората част започна добре за Аржентина и само няколко минути след подновяването на играта Меркадо се разписа за 2:1.След попадението на гаучосите Франция тръгна напред и стигна до успех в 57-ата минута. При едно центриране отляво топката стигна до десния бек Павар, който с неспасяем удар с външен фалц направи изравни за 2:2.

Седеми минути по-късно "петлите" отново бяха напред в резултата. Ново центриране отляво внесе смут в наказателното поле на гаучосите, където Мбапе овладя и освобождавайки се от двама бранители прокара топката зад Армани със силен шут.

Скоро след това с бърза контраатака през Погба, Гризман и Жиру доведе до втори гол за Мбапе и Франция поведе с 4:2.

До края на мача „петлите“ се прибраха в половината си. Аржентина се опита да обърне мача, но силите и стигнаха само за един гол, който падна в даденото от съдията продължение. Меси центрира отлично към Агуеро, който бе изпуснат от защитата и с глава намали до 4:3.

Така Франция вече е сред най-добрите осем отбора в света. Играчите на Дидие Дешан показаха, че с право са слагани сред големите фаворити за титлата и демонстрираха, че могат да действат атрактивно, но в същото време рационално и не се огънаха под напредежението в моментите, когато изоставаха в резултата.

mediapool.bg