Кламер БГ - Новини: Виктория Томова излиза срещу Серена Уилямс във втория кръг на "Уимбълдън"

Виктория Томова излиза срещу Серена Уилямс във втория кръг на "Уимбълдън"

Спорт

|
Вт, 03 Юли 2018г. 10:08ч.
Виктория Томова излиза срещу Серена Уилямс във втория кръг на "Уимбълдън"

Най-добрата българска тенисистка в момента Виктория Томова записа първа победа в турнир от Големия шлем, за разлика от Григор Димитров който напусна "Уимбълдън" още в първия кръг.

Във втория кръг на турнира Томова ще се изправи срещу бившата номер едно в световния тенис Серена Уилямс.

Виктория Томова мина през квалификациите на "Уимбълдън", а в първия кръг отстрани чехкинята Тереза Смиткова със 7:6(3), 6:1 и така записа първия си успех в турнир от Големия шлем.

23-годишната софиянка изигра отличен мач и стигна до крайния успех за 1 час и 19 минути. Победата над чехкинята й осигури 57 000 паунда от наградния фонд и 70 точки за световната ранглиста, в която в момента заема 135-о място.

В сряда Томова се изправя срещу рекордьорката по титли Серена Уилямс. Тя победи Аранча Рус със 7:5, 6:3. Уилямс има седем титли на "Уимбълдън", последната от които е през 2016 г. В момента е 181-а в ранглистата, след като отсъстваше дълго заради раждането на първото си дете. Уилямс има рекордните 23 титли от турнири от Големия шлем.

В същото време първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров отпадна още на старта на турнира от Стан Вавринкас 1:3 сета, в отделните части 6:1, 6:7, 6:7, 4:6.

Двубоят започна отлично за българина, който спечели първия сет с 6:1 срещу швейцареца и мнозина се надяваха на успех за Димитров.

Трикратният носител на трофеи от Големия шлем обаче взе последователно следващите три гейма.

Вторият сет беше решен в тайбрека, спечелен от Вавринка със 7:3.

Третият сет започна добре за Димитров, той поведе с 5:3 и сервираше, но вместо да спечели още един гейм допусна Вавринка да изравни и отново да се стигне до тайбрек. В него пак швейцарецът имаше лек превес и взе важните точки. При 4:3 в негова полза българският му съперник профука двата си сервиса и макар да отрази единия от трите сетбола, отново преклони глава.

Така се стигна до четвъртия сет, който Димитров загуби с 4:6.

"Срамно е да отпадна в първи кръг. Това е", заяви Димитров на пресконференцията след двубоя.

"Шокиран съм от представянето си, вбесен и ядосан - всичко, което може да се сетите. Дори и в най-големите си кошмари не съм предполагал, че мога да загубя в първи кръг. Но сега всичко приключи. Сезонът на трева приключи. Не мога да мисля адекватно в момента, вбесен съм", допълни той.

Димитров каза още, че ще остави настрана ракетата за известно време.

mediapool.bg