Кламер БГ - Новини: Белгия изхвърли Бразилия и излиза срещу Франция на полуфинал

Белгия изхвърли Бразилия и излиза срещу Франция на полуфинал

Спорт

|
Съб, 07 Юли 2018г. 02:52ч.
Белгия изхвърли Бразилия и излиза срещу Франция на полуфинал

Белгия уверено отстрани традиционния фаворит Бразилия след перфектно първо полувреме в петък и си осигури място на полуфинала срещу отбора на Франция, преодолял по-рано Уругвай.

"Червените дяволи" демонстрираха най-доброто от играта си, затваряйки първата част с два гола преднина. Още в 13-ата минута Фернандиньо си отбеляза автогол, след като Венсан Компани отклони центрирана от корнер топка.

В 31-ата минута пък белгийците разиграха перфектна контраатака чрез Ромелу Лукаку, който премина през центъра на терена и подаде към Кевин Де Бройне, за да удвои той преднината им с неспасяем диагонален удар.

Бразилците упражняваха постоянен натиск, но на няколко пъти Тибо Куртоа ги отказваше с ключови намеси на вратата. В 76-ата минута Филипе Коутиньо все пак центрира на главата на Ренато Аугусто, който намали резултата. 5 минути по-късно той можеше да донесе равенството, но изведен на перфектна позиция на границата на наказателното поле стреля силно покрай вратата.

Бразилците имаха и претенции за дузпа на Компани срещу Габриел Жезус, но сръбският рефер Милорад Мажич прецени, че при съприкосновението на защитника с нападателя, топката вече е била в аут. В 4-ата минута от добавеното време Неймар насочи топката под гредата в левия горен ъгъл на Куртоа, той отрази с една ръка.

Така Белгия ще се изправи на полуфинала срещу Франция, която по-рано пречупи на Уругвай за 2:0 в отсъствието на голямата звезда на южноамериканците Едисон Кавани. „Петлите” контролираха срещата през по-голямата част от мача, като стигнаха до предимство в резултата в 40-ата минута. Тгава Антоан Гризман центрира от пряк свободен удар, а Рафаел Варан засече топката неспасяемо в десния долен ъгъл на врата на Уругвай.

Уругвай реагира и натисна французите в тяхната половина. Само две минути по-късно латиноамериканците бяха близо до изравняване при сходна ситуация, която бе довела до гол за Франция. При центриране Касерес стреля с глава и насочи топката към десния долен ъгъл на френската врата, но Лорис направи невероятно спасяване. Така двата отбора се оттеглиха на почивката с преднина за Франция.

В началото на второто полувреме Уругвай се опита да наложи преса, но Франция не даде инициатива в ръцете на своя съперник благодарение на отличната си халфова линия. Мачът продължаваше да е много завързан до 62-ата минута, когато Гризман от около 30 метра изстреля силен фалциран удар право в ръцете на уругвайския вратар Муслера. Вместо да боксира топката, вратарят обаче пробва да хване топката, която рикошира в ръцете му и влезе в мрежата. До края „урусите“ така и не създадоха чисто положение.

mediapool.bg