Кламер БГ - Новини: Това не бива да се повтаря: УЕФА се извини на феновете на Ливърпул и Реал Мадрид

Това не бива да се повтаря: УЕФА се извини на феновете на Ливърпул и Реал Мадрид

Спорт

|
Съб, 04 Юни 2022г. 11:59ч.
Това не бива да се повтаря: УЕФА се извини на феновете на Ливърпул и Реал Мадрид

Финалът бе опорочен и се наложи намесата на полиция, сн. ЕПА/БГНЕС

УЕФА се извини на феновете на Ливърпул и на Реал Мадрид, които станаха жертва на лошата организация на финала на Шампионската лига миналата събота в Париж. Стартът на срещата бе отложен заради проблеми с придвижването на фенове на британския футболен тим, после имаше безредици около вратите на стадиона, стигна се до употреба на сълзотворен газ, а много от запалянковците не успяха да влязат и да гледат срещата, макар да имаха билети.

Привържениците на Ливърпул, който загуби финала, се оплакаха от полицейските действия, от организационния хаос и пренаселеността на мача. От Реал Мадрид пък поискаха отговори за "поредицата от злощастни събития".

"Нито един футболен фен не трябва да бъде поставян в тази ситуация и това не трябва да се повтаря", се казва в изявление на УЕФА, публикувано в петък вечерта.

"УЕФА желае искрено да се извини на всички зрители, които трябваше да преживеят или станаха свидетели на плашещи и тревожни събития по време на подготовката за финала на Шампионската лига на УЕФА на "Стад дьо Франс" на 28 май 2022 г. в Париж, в нощ, която трябваше да бъде празник на европейския клубен футбол", посочват още от федерацията.

Ръководният орган на европейския футбол по-рано обяви, че ще бъде направен независим преглед на случилото се в подготовката за финала и ще се анализира какви поуки трябва да бъдат извлечени. Екипът, който ще извърши анализа, ще бъде воден от Тиаго Родригеш от Португалия.

Френските власти и УЕФА обвиниха закъснелите пристигания и фалшивите билети за хаотичните сцени извън "Стад дьо Франс", което доведе до закъснение на мача с повече от половин час.

Вътрешният министър на Франция Жерар Дарманан каза, че само английските фенове са създавали проблеми на финала.

mediapool.bg