Кламер БГ - Новини: Сезонът във Формула 1 може да стартира през юли в Австрия

Сезонът във Формула 1 може да стартира през юли в Австрия

Спорт

|
Вт, 07 Апр 2020г. 16:20ч.
Сезонът във Формула 1 може да стартира през юли в Австрия

Сезонът във Формула 1 може да стартира с две състезания през юли в Австрия, съобщава Auto Motor und Sport, цитиран от БТА.

Гран При на Канада, което в момента се явява първи етап за 2020-а година, по всичко изглежда, че няма да се проведе. Ръководството на Формула 1 трябва до няколко дни на анонсира, че я отлага от официалната дата 14 юни за неопределен период. Провеждането на Гран При на Франция на 28 юни също е под сериозна въпросителна. Организаторите на този етап в момента чакат да видят какво ще се случи с колоездачната Обиколка на Франция. В случай, че тя се състои, то и Формула 1 може да се проведе.

От друга страна правителството на Австрия на свой ред смегчи ограниченията, насочени към ограничаване на коронавируса, което повишава възможностите да се проведе състезание на 5 юли. Представители Формула 1 вече обсъждат по телефона с промоутърите провеждането на два етапа от сезона на пистата в в Шпилберг и те да минат един след друг. Това е свързано с точката в договора, че трябва да се проведат поне 15 състезания, за да бъдат усвоени парите от договора за телевизионни права.

mediapool.bg