Кламер БГ - Новини: Премиерът се срещна с чичото на Джокович, който е директор на Sofia Open

Премиерът се срещна с чичото на Джокович, който е директор на Sofia Open

Спорт

|
Съб, 29 Дек 2018г. 14:22ч.
Премиерът се срещна с чичото на Джокович, който е директор на Sofia Open

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с новия турнирен директор на Sofia Open Горан Джокович, съобщиха от правителствената пресслужбав събота. Горан Джокович е предал специални поздрави на премиера от името на племенника си Новак Джокович.

По време на срещата беше обсъдено предстоящото домакинство на България на престижния тенис турнир. За четвърти път страната ни ще бъде домакин на турнир от календара на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP). Горан Джокович е в България, за да проследи организацията на надпреварата, която започва на 3 февруари 2019 г. в зала „Арена Армеец“.

По време на срещата Горан Джокович заяви пред българския премиер, че се очаква турнирът да бъде един от най-силните в категорията АТP 250 през 2019 г. По думите му, това голямо спортно събитие ще обедини любителите на тениса на Балканите. Той направи съпоставка между обединението на България, Сърбия, Румъния и Гърция за домакинството на Мондиал 2030 г.

Според Горан Джокович се очаква София да посрещне едни от най-добрите играчи в момента – Качанов, Циципас и Медведев, както и опитните тенисисти Вавринка и Монфис.

На срещата в Министерския съвет присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и зам.-председателят на УС на Федерацията Рангел Марков.

mediapool.bg