Кламер БГ - Новини: Григор Димитров отстъпи пред Нишикори в Бризбейн

Григор Димитров отстъпи пред Нишикори в Бризбейн

Спорт

|
Четв, 03 Ян 2019г. 15:09ч.
Григор Димитров отстъпи пред Нишикори в Бризбейн

В оспорван четвъртфинален мач от турнира в Бризбейн Григор Димитров отстъпи пред деветия в световната ранглиста японец Кей Нишикори с 0:2 (5:7; 5:7).

За около 100 минути игра българинът пропусна възможностите, които се разкриха пред него, и записа петата си загуба от общо 6 мача срещу този противник. Така той не успя да защити и точките, спечелени от него в миналогодишното издание на турнира, когато стигна до полуфинал. Това ще го извади от първата дайсетица в световната ранглиста при иктаулизирането й в понеделник.

Двубоят започна равностойно, като двамата съперници си разменяха сервис геймове до 5:5. Тогава по традиция българинът се поддаде на напрежението и след две непредизвикан и една двойна грушка загуби подаването си. После японецът на свой сервис бе убедителен и спечели сетасъс 7:5.

Дмитров започна силно втория сет и след един пробив поведе с 4:1. Нишикори обаче стабилизира играта си, върна пробива за 3:4, след което изравни. Димитров взе подаването си за 5:4, но оттук нататък се повтори ситуацията от първия сет – пробив за 5:6 и лесен гейм за Нишикори – 5:7 и 0:2.

От понеделник Григор Димитров вече ще е 21-ви в световната ранглиста.

mediapool.bg