Кламер БГ - Новини: Нови смъртни заплахи срещу футболисти на Колумбия

Нови смъртни заплахи срещу футболисти на Колумбия

Спорт

|
Ср, 04 Юли 2018г. 18:59ч.
Нови смъртни заплахи срещу футболисти на Колумбия

Футболисти на Колумбия за втори път станаха обект на смъртни заплахи в родината си в рамките на Световното първенство в Русия.

Става въпрос за Матеус Урибе и Карлос Бака, които пропуснаха дузпите за отбора си в края на осминафиналния сблъсък срещу Англия.

Именно техните пропуски доведоха и до отпадането на колумбийците от турнира. Това пък донесе първата победа за британците след изпълнение на дузпи в историята на световните първенства.

Веднага след края на изключително нервната среща двамата колумбийци бяха засипани в социалните мрежи с агресивни предупреждения и заплахи въобще да не се връщат в родината си.

Преди Урибе и Бака смъртни заплахи получи и съотборникът им Карлос Санчез заради червения картон, който си изкара едва в 3-ата минута на първия мач от груповата фаза за тима му, загубен от Япония с 1:2.

Подобни случаи не са рядкост във футбола, но в отбора на Колумбия на тях се обръща по-сериозно внимание, след като точно преди 24 години бе убит националът Андрес Ескобар. Това стана, след като си отбеляза автогол на Мондиала в САЩ през 1994 г. и отборът му отпадна от надпреварата. Няколко дни след завръщането си в страната той беше разстрелян посред бял ден.

Друг колумбийски национал – Йери Мина, пък изравни в самия край на мача с Англия рекорда за най-резултатен защитник на световно първенство. Изравнителното му попадение във вратата на Джордан Пикфорд за 1:1 бе негов трети гол в трети пореден мач. Така Мина изравни постижението на германската легенда Паул Брайтнер от Мондиал 1974.

И трите попадения бяха от особена важност за колумбийския национален отбор. Той донесе победата на Колумбия над Сенегал и отбеляза изравнителното попадение срещу Англия дълбоко в добавеното време на осминафиналния двубой.

mediapool.bg