Кламер БГ - Новини: Мирела Демирева спечели Диамантената лига в Рабат

Мирела Демирева спечели Диамантената лига в Рабат

Спорт

|
Съб, 14 Юли 2018г. 09:58ч.
Мирела Демирева спечели Диамантената лига в Рабат

Най-добрата българска състезателка в скока на височина Мирела Демирева спечели турнира от Диамантената лига в Рабат. Тя триумфира с резултат 1.94 метра и сложи край на серията от 45 поредни победи на световната шампионка Мария Ласицкене.

Ласицкене скочи 1,90 метра в мароканската столица и остана трета. На второ място се нареди Юлия Левченко от Украйна, която също се справи с 1.94 метра, но от втория опит. Българката успя от първия опит и така си осигури победата. В края на състезанието Демирева направи три неуспешни опита на 2.02 метра.

"Щастлива съм, макар че не скачах много добре. Състезанието беше трудно, но се справих с обстоятелствата. Времето беше топло, но публиката е чудесна и създава настроение. Имах известни проблеми с разбега, вятърът също пречеше, но победата си е победа. Радвам се, че ми предстои да скачам на Балканиадата. Ще се видя с много близки и приятели. Дано публиката дойде и да подкрепи българския отбор, защото го заслужаваме", каза Демирева след състезанието, цитирана от бТВ.

По-рано тази година Демирева успя да запише и резултат от 2 метра.

mediapool.bg