Кламер БГ - Новини: Белгия спечели бронза след победа с 2:0 над Англия

Белгия спечели бронза след победа с 2:0 над Англия

Спорт

|
Съб, 14 Юли 2018г. 19:07ч.
Белгия спечели бронза след победа с 2:0 над Англия

Белгия спечели третото място на световното първенство в Русия след победа с 2:0 над Англия. Мачът се игра на стадион "Санкт Петербург"пред 60 000 души.

Белгийците започнаха ударно с гол на Тома Мюние още в четвъртатата минута. Еден Азар удвои в 82-вата минута и приключи англичаните, които се бяха оголили в защита в опит да изравнят резултата.

Това е втора победа на Белгия над Англия на турнира. Двата отбора играха мач без значениев груповата фаза, но тогава и двамата треньори пуснаха предимно резерви.

Първият гол в срещата за третото място падна след чудесно подаване на Лукаку към Азар, който се оказа свободен по левия фланг. Последва центриране към пеналта, където Мюние засече топкатаотблизо в мрежата на Англия.

В 12-ата минута Белгия бе много близо до втори гол. Де Бройне получи в наказателното поле от Лукаку, след което стреля между двама бранители. Получи се рикошет и топката се насочи опасно към ъгъла, но Пикфорд изби.

Първото положение за Англия дойде в 24-тата минута. Стърлинг овладя подаване от центъра на

Дайър, пусна към Кейн, който се подхлъзна и ударът му излезе в аут.

В следващите минути Англия владееше инициативата, но не успяваше да стигне до чисто положение. Англичаните пробваха да пробият защитата на Белгия по традиционния за тях начин – с центрирания.

Едва в 70-ата минута англичаните стигнаха до шанс за гол. Рашфорд изведе Дайър, който копна топката над Куртоа, но Алдервейрелд се хвърли на шпагат и изчисти от голлинията.

В тези минути Беглия бе приела играта в своето поле и разчиташе на чудесната си игра на контраатака. В 80-ата минута белгийците организираха страхотна контраатака. Де Бройне и Мертенс комбинираха, Мертенс изведе Мюние, който без забавяне стреля от въздуха, но Пикфорд се намеси невероятно и с изби топката.

Две минути по-късно обаче мачът приключи. При поредната контра на Белгия Де Бройне изведе Азар зад гърба на Фил Джоунс и нападателят вкара с лекота с удар по земя до близката греда на Пикфорд.

Така силното поколение на Белгия отбеляза първия си голям успех с третото място в Русия, а младият отбор на Англия заслужи аплодисменти с добрите си изяви и натрупания голям опит. Англия вероятно ще излъчи и голмайстора на турнира в лицето на Хари Кейн, който има шест гола.

mediapool.bg