Кламер БГ - Новини: "Милан" победи "Лудогорец" с 3:0 в Разград

"Милан" победи "Лудогорец" с 3:0 в Разград

Спорт

|
Четв, 15 Фев 2018г. 22:48ч.
"Милан" победи "Лудогорец" с 3:0 в Разград

"Милан" не остави дори илюзорен шанс на българския шампион "Лудогорец" да премине в следващия кръг на турнира "Лига Европа".

"Орлите" загубиха с 0:3 от седемкратния европейски шампион първата среща от 1/16 финалите на изпълнения до краен предел "Лудогорец Арена" в Разград. Така реваншът след седмица на стадиона "Сан Сиро" става протоколен.

Българският отбор започна изненадващо двубоя без бразилеца Вандерсон. На негово място в игра старши треньорът Димитър Димитров – Херо беше заложил на новото полско попълнение Якуб Шверчок, който реализира четири гола в последните четири контроли на "орлите", но днес не оправда надеждите.

Срещата започна добре за тима от Разград. В 5-ата минута Лукас Саша изведе отлично Мисиджан по лявото крило, но холандецът бе спрян с грубо нарушение от Абате, за което футболистът на "Милан" получи жълт картон. Лукоки стреля опасно от фаул, но топката излезе в аут.

"Лудогорец" игра равностойно през първото полувреме и имаше шанс дори да отбележи в 31-вата минута. Вместо това обаче в

последната 45-ата минута на първото полувреме след изпълнение на корнер от гостите, последва опасно центриране, което отбраната на българския отбор проспа. Патрик Кутроне опита да играе с глава, но топката го удари в гърба и влетя в мрежата на Ренан.

Така на почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 1:0 за "Милан".

През второто полувреме на мястото на поляка Шверчок в игра влезе бразилецът Вандерсон. "Лудогорец" взе инициативата в опит да върне попадението и в 50-ата минута затрудни сериозно "Милан". Тогава Вандерсон и Марселиньо комбинираха, разкъсаха отбраната на гостите, но вратарят Донарума спаси отправения удар.

В 54-ата минута късметът отново бе на страната на "Милан", когато Дяков нахлу през центъра и след страхотен шут нацели десния страничен стълб.

Девет минути по-късно италианците отбелязаха второто си попадение. То дойде след голяма грешка на Козмин Моци. Той бутна авторът на първия гол Кутроне с ръка в гърба в наказателното поле при безобидна ситуация и реферът отсъди дузпа. Тя

беше изпълнена

точно от резервата Рикардо Родригес в 62-та минута и росониерите поведоха с 2:0.

Последното попадение във вратата на българския шампион беше забито от Фабио Борини в даденото от съдията триминутно продължение.

mediapool.bg