Кламер БГ - Новини: Григор Димитров е на полуфинал в Ротердам

Григор Димитров е на полуфинал в Ротердам

Спорт

|
Пет, 16 Фев 2018г. 17:02ч.
Григор Димитров е на полуфинал в Ротердам

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от серията AIP500 в Ротердам, след като победи руснака Андрей Рубльов с 2:0 (6:3, 6:4).

Досега българинът бе изиграл два много трудни мача срещу 20-годишния руснак. Първия път загуби от него във втория кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис през септември миналата година. Вторият път изтръгна трудна и много оспорвана победа с 3:1 през януари в Мелбърн на Откритото първенство на Австралия.

Очакванията, че и този път Григор Димитров ще има проблеми с този съперник не се оправдаха. Българинът игра отлично и спечели бърза и лека победа в мач, продължил само 76 минути.

Съществена роля за този успех изигра силният сервис – Димитров вкара 12 аса и 68 на сто от първите си сервиси. Той загуби само 19 от 66-те точки, разиграни в геймовете, в които сервираше. Отделната статистика само за първия сет е още по-впечатляваща – 85% на първи сервис.

Димитров проби сервиса на Рубльов още в 4-ия гейм за 3:1, след което спокойно затвори сета.

Вторият сет бе малко по-оспорван, като на нашия тенисист дори му се наложи да спаси точза пробив. После самият той се възползва от такава възможност и поведе с 4:3. Затвърждаването на пробива се оказа трудна работа. Димитров поведе с 40:0, но допусна изравняване, точка за връщане на пробива и успя да спечели гейма след 4 изравнявания. Последният гейм ва мача, отново на негов сервис, бе спечелен с лекота.

След тази победа Григор Димитров се завръща на четвърто място в световната ранглиста независимо от продължението на турнира в Ротердам.

На полуфинала той ще срещне белгиеца Давид Гофен, класирал се без игра заради контузия на чеха Томаш Бердих.

mediapool.bg