Кламер БГ - Новини: Григор Димитров се класира на финала в Ротердам

Григор Димитров се класира на финала в Ротердам

Спорт

|
Съб, 17 Фев 2018г. 17:44ч.
Григор Димитров се класира на финала в Ротердам

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира на финала на турнира от сериите АТР500 в Ротердам, след като съперникът му Давид Гофен се отказа заради контузия.

Димитров взе първия сет с 6:3, а в началото на втория Гофен се контузи по нелеп начин. Той нарани лявото си око с топката при опит за бекхенд и не успя да продължи мача.

Преди Гофен да се откаже българинът показа много добра игра. Беше стабилен на сервиз и лесно спечели подаванията си, успявайки да пробие съперника си и да поведе с 4:1 гейма само за 21 минути игра. До края на сета той нямаше проблем и успя да затвори първата част с 6:3 гейма.

Гофен успя да вземе първото си подаване във втория сет на нула.

В началото на втория гейм Димитров направи минаващ форхенд, който Гофен опита да парира с бекхенд воле, но топката отскочи в лявото му око.

Белгиецът се нуждаеше от медицински таймаут, но не успя да продължи мача и напусна корта, за да му бъде оказана по-сериозна помощ.

На финала българинът очаква победителя от срещата между Роджър Федерер и Андреас Сепи.

С класирането си на полуфинала 36-годишният швейцарец ще се върне на лидерската позиция в световната ранглиста, като по този начин стана най-възрастният №1 в историята на тениса.

36-годишният Федерер подобри досегашния рекорд, който принадлежеше на Андре Агаси. Амриканецът оглавяваше ранглистата през 2003 година, когато беше на 33.

mediapool.bg