Кламер БГ - Новини: Люпко Петрович е новият треньор на ЦСКА

Люпко Петрович е новият треньор на ЦСКА

Спорт

|
Нед, 21 Юли 2019г. 17:11ч.
Люпко Петрович е новият треньор на ЦСКА

Люпко Петрович застава официално начело на ЦСКА като старши треньор. Досега той имаше ролята на консултант в клуба, но от неделя ще ръководи мачовете, тренировъчния процес и всичко, свързано с подготовката на червените като наставник.

Добри Митов ще продължи работата си в щаба като помощник, заедно с досегашните си колеги Милош Крушчич, Ивайло Станев, Ивайло Петров и Кирил Динчев.

"Проведохме сериозен разговор с играчите. Най-важното в този момент е отборът да заиграе като колектив. Футболистите трябва да осъзнаят, че от подобна ситуация се излиза, ако са задружни и си помагат на терена. Който се мисли за звезда, не тича, не се бори и не се раздава на терена, няма да играе", каза Петрович.

По думите му играчите в отбора не трябва да мислят за себе си, а да защитят честта на клуба и да се отблагодарят на публиката за подкрепата. "Труден момент за всички, който ще се преодолее само с победи и по-добри игри и резултати. Затова обаче ще трябва дисциплина във всички аспекти и най-вече - голямо сърце за предстоящите трудни битки", добави той.

Това е третият български отбор, на който Петрович ще е треньор. През 2001 година под негово ръковдство "Левски" стана шампион на България. По-късно същата година той се раздели с тима. През 2003 година Петрович се завърна в страната, но като треньор на "Литекс", с които спечели купата на България. Той отново ръуководи "Литекс" и в периода между 2005 - 2007 година, а през 2015 отново се завърна като треньор на тима. През 2015 година Петрович отново пое "Левски" закратко. Тогава напусна "сините" заради конфликт с тогавашния спортен директор Станислав Ангелов. и се закани да не работи повече с български отбори, но сега пое ЦСКА.

mediapool.bg