Кламер БГ - Новини: Лука Модрич спечели "Златната топка"

Лука Модрич спечели "Златната топка"

Спорт

|
Вт, 04 Дек 2018г. 12:35ч.
Лука Модрич спечели "Златната топка"

Хърватската звезда Лука Модрич е новият носител на най-престижния футболен приз "Златната топка". В анкетата на "Франс Футбол" зад него останаха миналогодишният победител Кристиано Роналдо и Антоан Гризман.

С избора на халфа на Реал Мадрид се слага край на 10-годишната доминация на Роналдо и Лионел Меси. Двамата бяха неизменни победители за "Златната топка" от 2008 година насам.

"Спечелиш ли "Златната топка", си част от най-великите във футбола. Вече трябва да свиквам с тази мисъл. За мен е невероятна чест да бъда тук и да получа тази награда. Това е повече от сбъдване на детската ми мечта", каза Модрич, след като получи приза.

Той каза, че му остават още две години от договора му с Реал Мадрид и се надява да завърши кариерата си в испанския гранд.

Лука Модрич имаше невероятна година, след като бе с основна заслуга за спечелването на трета поредна титла от Шампионска лига от Реал Мадрид, а след това изведе Хърватия с капитанската лента до исторически финал на Световното първенство в Русия.

След церемонията бразилската футболна легенда Пеле го поздрави за наградата.

"Моите поздравления към теб, Лука, за завоюването на "Златната топка". Отборните трофеи са най-добрата част от футбола, но индивидуалните призове също са отлично нещо", написа Пеле в своя микроблог в Туитър.

Четвърти в класацията е младият френски нападател Килиън Мбапе, а звездата на Барселона Лионел Меси остана пети, като това е най-слабото класиране на аржентинския голмайстор на каталунците от 2006 година.

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе каза, че желае да спечели всички възможни трофеи, но е наясно, че за "Златната топка" му предстои още много работа.

19-годишният французин получи приза "Раймон Копа" за най-добър млад играч.

mediapool.bg