Кламер БГ - Новини: Кубрат Пулев подписа с топ промоутър и се закани на Уайлдър и Джошуа

Кубрат Пулев подписа с топ промоутър и се закани на Уайлдър и Джошуа

Спорт

|
Нед, 09 Дек 2018г. 16:13ч.
Кубрат Пулев подписа с топ промоутър и се закани на Уайлдър и Джошуа

Кубрат Пулев подписа нов промоутърски договор с американската компания "Топ Ранк", ръководена от легендарния мениджър Боб Аръм, и обяви, че ще се опита през следващата година да стане световен шампион в бокса.

"Много съм щастлив да съм тук и да работя с "Топ Ранк". Започвам да тренирам тук и мисля, че ще имаме голямо бъдеще заедно", заяви Пулев

при подписването на договора си с основания през 1966 г. промоутър. Тогава Боб Аръм решава да представя легендата в бокса Мохамед Али.

Днес 87-годишният Аръм е сред най-влиятелните личности в този бизнес в САЩ. Неговата фирма е организирала мачове с участието и на Шугар Рей Леонард, Джордж Форман, Ивендър Холифийлд, Оскар де ла Оя, а през 2015 г. промотира най-скъпия мач в историята на бокса - този между Флойд Мейуедър и Мани Пакияо в Лас Вегас.

"След ерата Кличко сега е много интересно. Имаме 5-6 топ боксьори. Аз съм тук, ще се бия тук. През следващата година ще се опитам да стана световен шампион тук. Джошуа, Фюри са добри боксьори. Тайсън, не Хюи. Защото аз победих Хюи Фюри, може би следващия път – Тайсън. И Джошуа, и Фюри са добри боксьори. Уайлдър също. Но няма толкова добра техника. Мисля, че аз съм по-добър", заяви Кубрат Пулев, който загуби от Владимир Кличко с нокаут през 2014 г. битката за световната си титла по бокс за професионалисти в свръхтежка категория във версия Международната боксова федерация (IBF).

През ноември 2017 г. Пулев се отказа от насрочен мач с шампиона Антъни Джошуа след частично разкъсване на гръден мускул. Последва разводът му с германският промоутър "Зауерланд".

Новият договор с "Топ Ранк" е бил подписан тази нощ, а фирмата обяви това официално в социалните мрежи, написвайки: "Добре дошъл в отбора, Кубрат Пулев".

ESPN уточнява, че Аръм и фирмата му ще се грижат за интересите на Пулев съвместно с "Епик Спортс" на Ивайло Гоцев, който организира сблъсъка в "Арена Аремец" срещу Хюи Фюри.

Освен това се се съобщава, че Кобрата ще участва в основното събитие на галавечер на "Топ Ранк" през март, която ще бъде излъчвана по ESPN в световен мащаб.

Сред големите звезди на "Топ Ранк" в момента са Васил Ломаченко (двукратен олимпийски шампион), Канело Алварес и бившият световен шампион на WBO Джоузеф Паркър, посочва бТВ.

Самият Боб Аръм заяви, че очаква Пулев да стане световен шампион през 2019 година и се работи по организирането на негов мач до три месеца.

"Запомнете този ден, защото през 2019-а ще видите нов световен шампион", каза 87-годишният американец.

mediapool.bg