Кламер БГ - Новини: Лудогорец победи категорично Апоел, но отпадна от Шампионската лига

Лудогорец победи категорично Апоел, но отпадна от Шампионската лига

Спорт

|
Четв, 03 Авг 2017г. 11:00ч.
Лудогорец победи категорично Апоел, но отпадна от Шампионската лига

Българският шампион Лудогорец победи в сряда с категоричното 3:1 израелския Апоел (Беер Шева), но това се оказа недостатъчно, за да достигне плейофите за влизане в групите на Шампионската лига.

Седмица по-рано разградчани загубиха с 0:2 и благодарение на вкарания на чужд терен гол израелците продължават напред в турнира.

Иначе мачът тръгна много добре за българите, които до 60-ата минута демонстрираха сериозно надмощие над съперника и водеха с 3:0. Тогава обаче дойде грешка на Джонатан Кафу, който демонстрира слаба форма в последните мачове на отбора.

Той загуби елементарно топката в центъра на терена, позволявайки на Апоел на направи контраатака двама на двама. Кадир стреля, Пластун се хвърли на шпагат, за да блокира шута, но след нелеп рикошет в крака на бранителя топката прехвърли Броун и влезе в мрежата на българския шампион.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев реагира, изваждайки от игра представящия се силно Анисе, което обърка отбора и той започна да допуска доста положения пред вратата си. В крйна сметка сменен бе и Кафу, което помогна на разградчани отново да вземат надмощие.

Въпреки това четири минути преди края на редовното време реферът отсъди спорна дузпа в полза на Апоел, но Огу стреля над вратата. Секунди по-късно Гадир бе изгонен от игра, а в 90-ата минута Лудогорец получи шанс за решаващ четвърти гол, когато Вандерсон стреля от 5 метра с глава, но в аут. До края на двубоя Марселиньо също видя червения цвят, а футболист на Апоел нацели лявата греда.

mediapool.bg