Кламер БГ - Новини: Григор Димитров започна с измъчена победа участието си във Вашингтон

Григор Димитров започна с измъчена победа участието си във Вашингтон

Спорт

|
Четв, 03 Авг 2017г. 13:16ч.
Григор Димитров започна с измъчена победа участието си във Вашингтон

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с измъчена трисетова победа участието си на турнира от сериите АТР 500 във Вашингтон с награден фонд 2 милиона долара - над британеца Кайл Едмънд със 7:5, 4:6, 6:3.

До 5:5 в първия сет мачът вървеше равностойно, като всеки от двамата печелеше геймовете, в които подаваше. В 11-ия гейм при негов сервис Димитров губеше с 0:40. Той успя да върне две точки. При третата ретурът на Едмънд бе отсъден аут. Той поиска "ястребово око", което показа, че топката е добра. Съдията обаче не удовлетвори искането на британеца да му бъде присъдена директна точка и нареди преиграване. Това даде на българина възможност да се измъкне и да спечели гейма за 6:5. В следващия гейм той успя да пробие подаването на британеца и да спечели сета.

Вторият сет премина под диктовката на Едмънд, който стигна до пробив още в третия гейм и успя да го удържи до края - 6:4.

Третият сет се развиваше горе-долу по сценария на първия до 4:3 за българина. Тогава той успя да пробие за 5:3, след което на свой сервис затвори сета при 6:3.

mediapool.bg