Кламер БГ - Новини: Димитър Бербатов започна работа в "Манчестър Юнайтед"

Димитър Бербатов започна работа в "Манчестър Юнайтед"

Спорт

|
Четв, 26 Септ 2019г. 09:25ч.
Димитър Бербатов започна работа в "Манчестър Юнайтед"

Димитър Бербатов, който обяви края на кариерата си преди по-малко от седмица, вече е на работа в Манчестър Юнайтед. Бившият футболист е назначен като част от скаутите на "Червените дяволи". Новината съобщи в интервю за гръцкото радио "Метрополис 95,5" дългогодишният му агент Емил Данчев.

Преди дни "Манчестър Ивнинг Нюз" (Manchester Evening News) писа, че българинът е сред тримата фаворити за поста спортен директор в "Манчестър Юнайтед".

Агентът на Бербатов не уточнява кога се е случило назначението му.

Емил Данчев уточнява, че решението на Бербатов да сложи край на футболната си кариера е било лично негово.

"Не съм много доволен, тъй като Димитър приключи кариерата си. Всичко обаче има своя край. Решението беше негово. Сърцето му едва ли щеше да каже "стоп". Но не искам да говоря от негово име", коментира Данчев.

В кариерата си Димитър Бербатов се задържа 4 сезона на "Олд Трафорд" и игра на финал за Купата на европейските шампиони с "Манчестър Юнайтед". Той вкара 56 гола в 149 мача и завоюва 6 трофея с "Червените дяволи".

Преди около месец списанието "Planet football" постави българина на престижното второ място в класацията на най-великите играчи носили фланелка №9 в "Манчестър Юнайтед". Преди Бербатов беше единствено Анди Коул, който прекара 8 сезона на "Олд Трафорд" и заби 121 гола в 275 мача.

В интервюто за гръцкото радио Емил Данчев казва още, че Бербатов пази добри спомени от престоя си в ПАОК. "Знаете, че като скаут на "Манчестър Юнайтед", той гледа мачове по целия свят, включително следи и резултатите на ПАОК", посочва агентът му.

Димитър Бербатов вероятно е заел поста на Будимир Вуячич в "Манчестър Юнайтед", който гледаше играчи от Източна Европа за клуба дълги години при сър Алекс Фъргюсън. Той бе скаутът, препоръчал Неманя Видич, както и самия Бербатов, на "Червените дяволи".

mediapool.bg