Кламер БГ - Новини: Джошуа нокаутира Поветкин и предизвика Уайлдър

Джошуа нокаутира Поветкин и предизвика Уайлдър

Спорт

|
Нед, 23 Септ 2018г. 11:52ч.
Джошуа нокаутира Поветкин и предизвика Уайлдър

Британецът Антъни Джошуа нокаутира руснака Александър Поветкин пред около 90 000 зрители на стадион “Уембли” в сблъсък за защита на четирите си световни титли.

Руснакът започна мача уверено и с много активна игра, но след петия рунд започна да се пречупва. Джошуа усети раколебаването на своя противник и започна да го засипва с удари. В седмия рунд Поветкин се озова в нокдаун. Той успя да се изправи на крака, за да бъде засипан с нова серия тежки удари. Той се олюля, а съдията на ринга не изчака да падне и отсъди технически нокаут.

С тази победа 29-годишният англичанин запази шампионските пояси на Световната боксова асоциация (WBA-Super), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO).

Веднага след успеха Джошуа заяви, че вече е приключил със задължителните защити на титлите си и няма никакъв проблем да се бие в обединителен мач на всички пояси срещу американеца Дионтей Уайлдър.

Американецът държи единствената друга титла - тази на Световния боксов съвет (WBC). Преди това обаче Уайлдър трябва да се бие срещу Тайсън Фюри. Антъни Джошуа е олимпийски шампион от Лондон 2012, а на професионалния ринг има 22 победи (21 с нокаут) от 22 професионални боя.

mediapool.bg