Кламер БГ - Новини: Пламен Константинов вече няма да е треньор на националния отбор по волейбол

Пламен Константинов вече няма да е треньор на националния отбор по волейбол

Спорт

|
Вт, 02 Окт 2018г. 13:22ч.
Пламен Константинов вече няма да е треньор на националния отбор по волейбол

Договорът на Пламен Константинов като треньор на мъжкия национален отбор по волейбол няма да бъде подновен. Това става ясно от съобщение на Българската федерация по волейбол.

"След завършване на световното първенство по волейбол президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров се срещна с треньора на националния отбор Пламен Константинов. Двете страни обсъдиха представянето на националния отбор и за да бъдат свободни в своята преценка за евентуална бъдеща съвместна работа решиха да финализират договорните си взаимоотношения към този момент", пише в съобщението на федерацията.

В него се казва още, че "окончателните изводи и оценки (от първенството - б.а.) ще бъдат направени на по-късен етап, когато управителният съвет на БФВ ще разгледа отчетите на Пламен Константинов и неговия щаб, и на треньора на женския национален отбор Иван Петков, след приключването на световното първенство по волейбол за жени в Япония".

Съобщението приключва с това, че Лазаров пожелал успех на Пламен Константинов в работата му в Русия. Константинов е треньор на руския волейболен клуб "Локомотив" (Новосибирск).

Бившият волейболист Пламен Константинов пое националния отбор през 2014 г. Под негово ръководство съставът спечели четвърто място на Европейското първенство през 2015 г. На приключилия преди дни световен шампионат българските волейболисти се наредиха на 9-о място заедно с още три отбора. България беше съорганизатор на първенството заедно с Италия.

mediapool.bg